text
otsikko

Tervetuloa Minnesotaan!


img

Oletko nähnyt niitä lännenelokuvia, joissa amerikkalaisperheet viettävät työntäyteistä, mutta myös leppoista ranch-elämää hoitaen karjaa ja viljellen maata? Meillä Kickapoossa töitä tehdään päivittäin Minnesotan upeissa, jääkauden muokkaamissa maisemissa, joihin kuuluvat vuoristot, järvet ja hedelmälliset viljelysmaat. Peltoalaa tai karjaa ei ole paljon, mutta työ rytmittää silti pääsääntöisesti arkeamme ranchilla. Keväällä kylvetään jyvät maahan, jotta syksyllä saadaan satoa eläinten ja ihmisten tarpeisiin. Kesät paimennetaan nautoja ja hevosia ratsain laitumilta toiselle ja niitetään niille heinää omilta nurmilta. Syksyn tullen keväällä kylvetyistä siemenistä kasvanut vilja korjataan talteen talveksi ja pellot kynnetään ensi vuotta varten. Hevoset ja karja kootaan tilan läheisyyteen talveksi.

Kickapoo ei ole mikä tahansa tilapahanen, vaan sukupolvelta toiselle siirtynyt perheyritys. Tilalla on kasvatettu luomukarjaa vuosikymmenten ajan ja se on yhä Minnesotalaisten ravintoloitsijoiden suosiossa laadukkaan lihan ansiosta. Mieheni jäi vanhempiensa siirryttyä eläkkeelle jatkamaan perinnettä ja tätä nykyä lihakarjan koko on reilu kuusikymmentä nautaa. Lehmät ja sonnit ovat pääasiassa perheen miesväen hoidossa. Hevoset ovat aina olleet ranchilla yhtä tärkeässä asemassa, kuin naudat ja appiukkoni onkin cowboy henkeen ja vereen. Minä ja tyttäreni huolehdimme nykyisin hevosyrityksestä ja pyrimme luomaan uusia linjoja American Bashkir Curly -hevosille sekä säilyttämään rodun alkuperäiset ominaisuudet. Kaikki hevoset ovat vaelluskäytössä ja järjestämme ympäri vuoden asiakasvaelluksia Minnesotan henkeäsalpaavissa maisemissa.

img

Erikoisen yrityksestämme tekee ehkä se, että perheemme on puoliksi suomalainen. Mieheni on pesunkestävä amerikkalainen farkkuineen ja cowboyhattuineen, ja asunut koko ikänsä maaseudulla. Mutta minä, tavallinen suomalaisen pikkukaupungin nainen, olen joutunut opettelemaan kaiken alusta asti. Se, miten ja miksi päädyin Amerikkaan naimisiin jenkkimiehen kanssa on melko uskomaton tarina, mutta nyt reilu kymmenen vuotta eteenpäin Kickapoo Ranch tuntuu jo aivan kodilta. Astu siis peremmälle ja tutustu rauhassa paikkoihin!

Riikka Vehkanen-Hawsmith (VRL-03518), joutokeino@gmail.com


Vieraile myös muilla talleilla, joista löytyy curlyja
Mustang    Virtuaalitalli Lymie    Hazard    Ravenwood Ranch

Viimeisin päivitys 11. tammikuuta 2022Web Design © Tuulia N 2013 - valokuvia.viuhka.fi   |   kopiointi kielletty
© Kickapoo Ranch   |   virtuaalitalli - a sim game stable