text
otsikko

Hevoset

Kasvatamme Kickapoossa American Bashkir Curlyja. Hevosia käytetään niin karjanajossa, kuin vaellusratsuinakin. Suurin osa hevosista kilpailee myös lännenratsastuskilpailuissa.

Kickapoossa on käytössä oma ikääntymissysteemi. Varsat syntyvät noin yhden IRL-kuukauden päästä astutuksesta ja ikääntyvät vuoden kuukaudessa niin kauan, kunnes orit kääntyvät kolmivuotiaiksi ja tammat nelivuotiaiksi. Tämän jälkeen aloitetaan ratsukoulutus ja ikääntyminen vaihtuu satunnaiseksi.

American Bashkir Curly

Curly ei nimestään huolimatta ole sukua venäläiselle baskirianponille, jonka vuoksi siitä käytetäänkin usein nimitystä American Curly Horse. Curlyjen alkuperä on hämärän peitossa ja niiden arvellaan olleen olemassa Yhdysvalloissa ainakin 200 vuotta. Amerikassa curlyille on perustettu kaksi rekisteriä. American Bashkir Curly Registry (ABCR) on suljettu rekisteri, johon otetaan nykyisin vain puhdasrotuiset curlyt, joita mekin pyrimme kasvattamaan. ABCR:n lisäksi on olemassa International Curly Horse Organization, johon rekisteröidään kaikki kiharakarvaiset hevoset sukuun katsomatta. Rekisteri hyväksyy jalostukseen myös kaikki muun rotuiset hevoset. Näitä hevosia kutsutaan nimellä North American Curly Horse.

Alkuperäisen curlyn säkäkorkeus vaihtelee 140-160 cm välillä. Kaikki värit ovat sallittuja, mutta yleisimpiä ovat rautiaat ja ruunikot curlyt. Hevoset ovat erikoisen näköisiä lyhyen selän ja kiharan karvan vuoksi. Kesäisin curlyilla on vieläpä tapana tiputtaa harja- ja häntäjouhensa. Rotu on monipuolinen ratsu, joka soveltuu niin lännenratsastukseen, kuin yleis- ja vaellusratsuksi. Helpon koulutettavan curlysta tekee sen uskomattoman lempeä ja miellyttämishaluinen luonne.

Täältä löydät kattavan curly-tietopaketin.

img
o. Herugrim
s. 28.05.2011
150 cm, ruunivoikko
evm-sukuinen
img
t. Cotton Candy
s. 10.04.2011
143 cm, voikko
evm-sukuinen
img
t. Louisiana
s. 16.05.2011
149 cm, tummanruunikko
evm-sukuinen
img
o. Kick Idaho
s. 09.03.2014
148 cm, ruunivoikko
1-polvinen
img
o. Kick Flamberge
s. 09.03.2014
150 cm, voikko sabino
1-polvinen

Web Design © Tuulia N 2013 - valokuvia.viuhka.fi   |   kopiointi kielletty
© Kickapoo Ranch   |   virtuaalitalli - a sim game stable