text
otsikko

Tervetuloa Minnesotaan!


img

Huom! Kickapoo toimii tällä hetkellä erittäin epäsäännöllisesti omistajan mielenkiinnon mukaan, ja lähinnä touhuilenkin sen kanssa vaihtelun vuoksi. Hengissä ollaan silti. :)

Oletko nähnyt niitä lännenelokuvia, joissa amerikkalaisperheet viettävät työntäyteistä, mutta myös leppoista cowboyelämää hoitaen karjaa ja viljellen maata? Meillä Kickapoossa töitä tehdään päivittäin Minnesotan upeissa, jääkauden muokkaamissa maisemissa, joihin kuuluvat vuoristot, järvet ja hedelmälliset viljelysmaat. Peltoalaa tai karjaa ei ole paljon, mutta työ rytmittää silti pääsääntöisesti arkeamme ranchilla. Keväällä kylvetään jyvät maahan, jotta syksyllä saadaan satoa eläinten ja ihmisten tarpeisiin. Kesät paimennetaan lehmiä ja hevosia ratsain laitumilta toiselle ja niitetään niille heinää omilta nurmilta. Syksyn tullen keväällä kylvetyistä siemenistä kasvanut vilja korjataan talteen talveksi ja pellot kynnetään ensi vuotta varten. Hevoset ja lehmät kootaan tilan läheisyyteen talveksi.

Kickapoo ei ole mikä tahansa tilapahanen, vaan sukupolvelta toiselle siirtynyt perheyritys. Tilalla on kasvatettu luomukarjaa vuosikymmenten ajan ja se on yhä Minnesotalaisten ravintoloitsijoiden suosiossa laadukkaan lihan ansiosta. Mieheni jäi vanhempiensa siirryttyä eläkkeelle jatkamaan perinnettä ja tätä nykyä karjaan kuuluu muutaman kymmentä nautaa. Lehmät ja sonnit ovat pääasiassa perheen miesväen hoidossa. Hevoset ovat aina olleet ranchilla yhtä tärkeässä asemassa, kuin naudat ja appiukkoni onkin cowboy henkeen ja vereen. Minä ja tyttäreni huolehdimme nykyisin hevosyrityksestä ja pyrimme luomaan uusia linjoja American Bashkir Curly -hevosille ja säilyttämään rodun alkuperäiset ominaisuudet. Kaikki hevoset ovat vaelluskäytössä ja järjestämme ympäri vuoden asiakasvaelluksia Minnesotan henkeäsalpaavissa maisemissa.

img

Erikoisen yrityksestämme tekee ehkä se, että perheemme on puoliksi suomalainen. Mieheni on pesunkestävä amerikkalainen farkkuineen ja cowboyhattuineen, ja asunut koko ikänsä maaseudulla. Mutta minä, tavallinen suomalaisen pikkukaupungin nainen, olen joutunut opettelemaan kaiken alusta asti. Se, miten ja miksi päädyin Amerikkaan naimisiin jenkkimiehen kanssa on melko uskomaton tarina, mutta nyt reilu kymmenen vuotta eteenpäin Kickapoo Ranch tuntuu jo aivan kodilta. Astu siis peremmälle ja tutustu rauhassa paikkoihin!

Riikka Vehkanen-Hawsmith (VRL-03518), joutokeino@gmail.com


Vieraile myös muilla curlyja kasvattavilla talleilla
Wild Horse Ranch    Mustang    Virtuaalitalli Lymie

Viimeisin päivitys 20. toukokuuta 2017Web Design © Tuulia N 2013 - valokuvia.viuhka.fi   |   kopiointi kielletty
© Kickapoo Ranch   |   virtuaalitalli - a sim game stable