Sumulahti

Hevoset

Haiku
suomenpienhevonen, 141cm
Theia
ratsuponi, 142cm
Indy
tilasto, 167cm
Viola
aasi, 128cm

Henkilöt

Tuulia Laine

♡ 22 vuotta (synt. 98)
Tuulia on kesällä syntynyt luonnonlapsi, jonka tunnistaa kullansävyisestä olkitukasta ja monesti sinisistä vaatteista. Iloinen, ystävällisesti hymyilevä nuori nainen viihtyy mielummin pienessä porukassa, mutta kaverustuu kuitenkin nopeasti uusien ihmisten kanssa. Hän tykkää mielummin maastoilla kuin ratsastaa tavoitteellisesti. Aikoinaan hänellä oli hoitohevosia Seppeleessä ja oma poni pihatossa, mutta nykyään hän viihtyy kotitilallaan. Hän harrastaa paritansseja ja maalaamista. Tuulia on seurustellut Mikun kanssa joulukuusta 2015, helmikuun 2018 kihlojen myötä syyskuussa 2018 nuoripari tanssi häitään.


Mikael "Miku" Laine, os. Hellberg

♡ 22 vuotta (synt. 98)
Miku on nuori punapää, joka ihastuttaa hauskoilla vitseillään ja suloisella olemuksellaan. Aiemmin Miku asui äitinsä kanssa Liekkijärven keskustassa kaksiossa, eikä hän tunne alkoholisoitunutta isäänsä. Ratsastajana Miku yrittää aina parhaansa, eikä suoritus jää koskaan puolitiehen. Yritteliäs nuorimies on tasoltaan vahva heA, mutta esteet ovat Mikun bravuurilaji, ja niitä tuo ylittää aina 120 cm asti. Vaikeat ja kuumat hevoset ovat se juttu, varsinkin täysiveriset.

Miku aloitti syksyllä 2020 ratsastuksenohjaajan ja ratsuttajan opinnot Saariston opistossa. Hän opiskelee oppisopimuksella valmentaen ja valmentautuen Ruskamäen tallilla. Siellä hän oli teinivuosinaan kaikkien tallityttöjen ihastus, mutta hän on rauhoittunut ja aikuistunut noista ajoista. Pojan söpö salaisuus on kitaran soittaminen. Tuulia on opettanut hänet tanssimaan, ja he käyvätkin kesäiltaisin tansseissa. Miku haaveilee omasta tallista.


Ester "Essi" Laine

♡ 67 vuotta (synt. 53)
Tuulian ja Kasperin mummi, Marian ja Mikaelin äiti
Ester on ihana, ystävällinen leski. Sydämellinen mummi jäi muutama vuosi aiemmin eläkkeelle kaupungissa sijaitsevasta työstään. Esteriä suloisempaa mummia saa etsiä - hän ei hössötä, hän antaa tilaa, hän kuuntelee nuorempia ja on täysissä järjen voimissa. Eläkepäivät tulevat varmasti täyttymään momenmoisesta puuhastelusta, ja mummin salainen unelma muuttaa lapsuuden kaltaisiin maisemiin maalle, pois kaupungin kiireestä ja ahtaudesta toteutui, kun hän muutti Tuulian ja Marian kotiin asumaan. Ester on hevostellut ikänsä.

Luka Laine

♡ 1 vuotta (synt. 19)
Tuulian ja Mikun taapero.


Maatilan eläimet

Maatialla asustaa ihmisten ja hevosten lisäksi maatilan eläimiä. Pihalla tapaa varmasti Aleun, joka on kesällä 2015 syntynyt siperianhuskytyttö. Tuulian koira on iloinen ja ystävällinen, ja pysyy päivät vapaana pihapiirissä, vaikka saattaakin joskus jahdata pieniä villieläimiä lähistöllä. Metsästysvietti on kuitenkin niin matalalla, että naapurien kissat ovat turvassa. Vahtikoiraksikaan Aleusta ei oikeastaan ole, mutta se lähtee mielellään lenkille, esimerkiksi mukaan maastoon.

Pihan tarhassa asustaa kukko, muutama kana ja vuohia – kirjava Aina, ruskea Tyyne ja valkea Rauha. Aina, Tyyne ja Rauha ovat kuitenkin herkkiä karkaamaan ja keksimään jekkuja, joten sulje ovi huolella! Kanat saavat päiväsaikaan ulkoilla tallin pihallakin, kunhan muistaa varoa niitä hevosia taluttaessa. Kanat kun eivät pienillä aivoillaan tajua, että voivat jäädä isompien alle. Hevosten kanssa metsätarhassa ja vanhassa tallissa asustaa maatiaislehmä Maikki, ja tallikissa huolehtii, että hiirikanta pysyy vähäisenä.


virtuaalitalli © Tuulia | banneri © Marjahilla | tausta © mysitemyway