otsikkokuva

Syystapahtuma 22.9.2013


Kesä alkaa kääntyä syksyksi, mutta jopa tänne pohjoiseen on luvattu vielä lämpimiä viikkoja. Ruska on täällä Lapin laitamilla nyt parhaimmillaan ja luonto on uskomattoman kaunis. Hevoset ovat jo muutama viikko sitten palanneet laitumilta ja Jukolan arki on taas pyörähtänyt normaalisti käyntiin.

Jotta arki ja syksyn lyhenevät päivät eivät heti alkaisi masentaa, päätimme järjestää päivän mittaisen tapahtuman Jukolan tiloissa. Tapahtumaan mahtuu niin maastoretkeä ja kilpailuja, kuin valmennustakin. Esittelyssä myös muutama Jukolan ori, jotka ovat tyrkyllä jalostukseen. Päivän aikana on luvassa myös perinteisesti talutusratsastusta tallin luottohevosilla, Totilla ja Ronilla, sekä itse tehtyjä herkkuja ja juotavaa buffetista. Lämpimästi tervetuloa tapahtumaan!Kolmipäiväiset estekilpailut 22.9.-24.9.


img

Iltapäivällä startataan kolmipäiväiset estekisat. Luokkia on yhteensä kuusi ja estekorkeudet ovat 60cm-120cm välillä. Kilpailut pidetään Jukolan isolla hiekkapohjaisella ja pölyämättömällä kentällä, jolle on rajattu myös verryttelyalue. Rata koostuu pääasiassa perusesteistä, mutta muutama erikoisestekin mahtuu mukaan... Jos omaa kisahevosta ei löydy, voi paikan päälle tulla myös vapaasti katsomaan ja kannustamaan. Kentän vierestä löytyy katettu katsomo, josta on hyvä seurata kilpailuja. Lisää tietoa osallistumisesta ja muusta löydät kilpailukutsusta. Onnea kilpailuun!
Sunnuntai 22.9.
Maanantai 23.9.
Tiistai 24.9.


Estevalmennus

Aamupäivällä ennen kilpailuja järjestetään estevalmennus, johon otetaan mukaan kolme ratsukkoa. Valmentajana toimii tallin omistajatar Hannele Taivalvaara, jolla on takana hevosalan tutkinto, sekä kokemusta ja sijoituksia esteluokista kansallisella tasolla. Valmennuksissaan Hanne pitää kaiken perustana ratsastajan istuntaa ja hevosen ja ratsastajan välisen yhteistyön pelaamista. Sunnuntain valmennuksessa harjoitellaan rataa ja erikoisesteitä ja harjoitukset muokataan jokaisen ratsukon tason mukaan.

Osallistumiset 21.9. mennessä otsikolla Estevalmennus 22.9. osoitteeseen joutokeino@gmail.com. Sisällytä viestiin nimimerkkisi, sekä ratsusi nimi ja osoite.


Osallistujat 3/3

Kolibri - El Thay Hassaanah
Köpi - Delicate Riviana
Mari H - Moon Shimmer DS


Syksyinen ruskaretki

img

Kisapäivän päätteeksi suunnataan kolmen tunnin mittaiselle vaellukselle Pohjois-Suomen upeisiin ruskan kultaamiin maisemiin. Mukaan otetaan niin paljon ratsukoita, kun vain halukkaita löytyy ja jos omaa hevosta ei löydy, saa tallilta tarpeen tullen lainahevosen. Lainapolleina toimivat luotettava ja turvallinen belgiantyöhevosori Totti ja energinen, mutta maastovarma vuonohevosneiti Piina. Maastoretkestä saa halutessaan kirjoittaa tarinan toimistosta löytyvään yhteiseen tallikirjaan, josta saa palautetta ja samalla päiväkirjamerkinnän hevoselleen. Kirjoittaminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Yleinen kuvaus maastoretkestä tulee löytymään tapahtuman jälkeen Hannen omasta päiväkirjasta. Osallistumiset tehdään tallin vieraskirjaan viimeistään 21.9. muodossa
ratsastaja - ratsu (ratsun osoite).

Matkaan lähdetään tallin pihalta puoli seitsemän aikoihin illalla, kun on vielä valoisaa. Pihalla järjestäydytään ensin jonoon Hannen taakse ja selvitetään yhdessä vaelluksen säännöt. Tallille palataan noin puoli kymmenen maissa, jonka jälkeen hoidetaan hevoset kuntoon ja halukkailla on mahdollisuus jäädä vielä hetkeksi istumaan iltaa kuistille kaakaon merkeissä. Koko päiväksi on luvattu ainakin toistaiseksi aurinkoista säätä, mutta etenkin illalla lämmin takki tai pitkähihainen voi tulla tarpeeseen lämpötilan laskiessa lähelle kymmentä astetta.

Vaellusreitti kulkee aluksi Kaimojärven rantaviivaa pitkin ja vastarannalta reitti poikkeaa metsätielle, jolla on hyvä ottaa ensimmäiset ravipätkät. Metsätie muuttuu muutaman kilometrin jälkeen aukeaksi kankaaksi, jossa näkee erityisen hyvin ruskan aikaansaannokset. Retken aikana ratsastetaan purojen, jokien ja tietysti vaarojen polkuja pitkin ihaillen luonnon värinäytelmää. Liikumme kaikissa askellajeissa, laukkapätkiä unohtamatta. Parin tunnin matkan jälkeen pysähdymme puoleksi tunniksi laavulle nauttimaan makkaraa ja lettuja, jotka tarjotaan talon puolesta. Hevoset saavat levähtää ja laiduntaa tauon aikana kiinni sidottuina. Levähdyspaikalla on myös juottomahdollisuus. Laavu ei ole kovin kaukana tallista, mutta vielä viimeiset laukkapätkät ehditään ottaa tutun tilanpitäjän kesantopellolla, jonka lävitse reitti kulkee.


Osallistujat

Hanne - Kalevan Ujo-Lemminkäinen
Köpi - Delicate Riviana
Kolibri - Daliyah ox
feiarth - Grímheiður frá Mývatn
Kristel - Koston Harmava
Titta - Aidan Sheena


VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE | Ulkoasun © Jukola 2018 | lue lisää tekijänoikeuksista