otsikkokuva

Jukolan hevoset laitumelle 2.6.


img

Kevät alkaa kääntyä hiljalleen kesäksi ja Jukolan laitumet alkavat olla siinä kuosissa että hevoset voi huoletta laskea syömään vihreää ja elämään kunnon hevosen elämää porukoissa. Laitumia on kolme, joista toistaiseksi vain kaksi on käytössä yhtä aikaa, jotta vihreää riittää vielä elokuulle asti. Toista laidunta hallitsee Jukolan viehkeä naisväki. Toista taas asuttavat ne orit, jotka tulevat keskenään toimeen, lähinnä suomenhevoset ja issikat. Osa oreista viettää kesää pihatossa, jota laajennetaan hieman siksi aikaa kun tarhat ovat vapaina.

Hevosten laskua laitumille pääsevät tänä kesänä seuraamaan muutkin kuin Jukolan väki. Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita seuraamaan hevosten riemua ja vaikka ikuistamaan pierupukit kameran kanssa. Päivä sisältää tänä vuonna muutakin kuin itse illalla tehtävän laitumelle laskun. Aamupäivällä hypitään Laidun Loikat Jukolan kunnostetulla maastoesteradalla. Talutusponin virkaa niin pienille kuin isommillekin hoitavat kiltti ja turvallinen issikkaori Glaumur, jonka kanssa pääsee kokeilemaan vähän tölttiäkin, sekä iso, mutta lasten kanssa rauhallinen suokkitamma Venla. Lisää esittelyä päivän tapahtumista löydät alta.

Laidun Loikat 2.6.

img

Aamupäivällä testataan hevosten ja ponien hermoja ja suorituskykyä, eli kilpaillaan maastoesteillä Jukolan juuri parahiksi kunnostetulla radalla läheisellä kesantopellolla. Toiveena on, että saamme mahdollisimman paljon innokkaita osallistujia, jotta kisoihin saadaan jännitystä. ;) Suurin osa esteistä sijaitsee pellolla, mutta parit tehtävät löytyvät myös läheisestä metsästä. Esteiden teossa on käytetty mielikuvitusta ja luovuutta ja esteitä on aina perinteisistä tukeista radan "kruunuun", eli Jukolan tallirakennusta muistuttavaan vaativaan esteeseen. Rata on kuitenkin helposti muokattavissa luokkien vaikeustason mukaan ja pienetkin ponit pääsevät kyllä näyttämään kyntensä. Jos maastoesteet ovat täysin uusi juttu, voit lukaista nopeasti lisää tietoa MEJ:n sivuilta. Huomaathan että MEJ:n alaisissa kisoissa et tarvitse lainkaan VRL -tunnusta. Hauskaa ja menestyksekästä kisapäivää!

TULOKSET


Arvonta

Mitä olisi päivä ilman superjännittävää arvontaa, jossa pääpalkintona on oman valinnan mukaan joko este- tai kouluvalmennus tallin vakiovalmentajan, Inka Björklundin tarkkojen silmien alla? Lähetä nimesi ja sähköpostiosoitteesi 1.6. mennessä osoitteeseen joutokeino@gmail.com, niin olet mukana arvonnassa! Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Tulokset

Arvonnan voittajaksi selvisi tällä kertaa Pierre, onnea! Voittajalle otetaan yhteyttä valmennuksesta sähköpostilla. :)Onko heppa vielä ilman laidunpaikkaa?

img

Ei hätää, meille mahtuu ulkopuolisiakin hevosia laiduntamaan kesäksi! Meiltä löytyy myös edullisia talli- ja pihattopaikkoja, jotta hevosesi ei jää kodittomaksi talvellakaan. Jukola tarjoaa oivat harrastusmahdollisuudet niin rennolle puskaratsastajille kuin vähän vaativammallekin kisaajalle. Tallivuokraa maksetaan normaalisti kerran kuussa tallikirjaan pienellä päiväkirjamerkinnällä, mutta kesäaikana maksu on vapaaehtoista. Jos olet himokirjoittaja, voit pitää tallipäivistämme vapaasti vaikkapa hoitopäiväkirjanasi. Kirjoittaminen ei kuitenkaan ole kaikkien juttu, jonka vuoksi maksu tarvitsee kuitata vain kerran kuussa hyvin lyhyellä merkinnällä. Yksityiset tuovat mukavasti eloa tallin muuten melko hiljaiseen arkeen, joten välillä heitä palkitaan valmennuksilla ja muulla pienellä kivalla. Yksityiset noudattavat pääosin samaa vuorokausirytmiä Jukolan omien hevosten kanssa, voit lukea lisää päiväjärjestyksestä ja muusta täältä.

Tuntuuko oikeanlaiselta paikalta? Laidun- ja tallipaikan hakeminen tehdään sähköpostin välityksellä osoitteeseen joutokeino@gmail.com. Hakemuksesta tulee löytyä ainakin omistajan nimi, hevosen nimi ja sivujen osoite, sekä pieni lauseenmittainen esittely hevosesta, joka tulee hevoslistaukseen. Hakemus hylätään jos hevosen sivuilta löytyy luvatonta materiaalia. Otsikoithan hakemuksen myös asiallisesti ja tarkoituksenmukaisesti, esimerkiksi Laidunpaikka kesäksi 2013 tai Tallipaikkahakemus. Kun tallipaikka on saatu, linkitetään hevonen Jukolan sivuille hevoslistaukseen ja vastaavasti hevosen sivuille liitetään linkki Jukolaan.

Yksityistoiminnasta tietoa hieman laajemmin toiminta-sivulla!VIRTUAALITALLI - A SIM-GAME STABLE | Ulkoasun © Jukola 2018 | lue lisää tekijänoikeuksista